ОБЕДИНЕН ДЕТСКИ КОМПЛЕКС - СИЛИСТРА

Награди от XI Национален конкурс за рисунка "Вълшебният свят на Родопите"
Награди от XI Национален конкурс за рисунка "Вълшебният свят на Родопите" :
Национална изложба "Вълшебният свят на Родопите" и специална церемония  бе организирана в гр.Кърджали, за наградените деца , ученици и преподаватели, представили  творби в XI Национален конкурс за  рисунки и фотографии. На проявата присъстваха  деца и ръководители от ОДК Силистра, отличени с Дипломи за участие, Специалната награда на МОН , І-ва награда и Поощрителна награда за рисунка. 

Специалната награда на МОН в Националния конкурс за детска рисунка "Вълшебният свят на Родопите"  бе връчена на Наталия Николова Борисова, от  ІІ възрастова група  11 - 14 г., за цветовото въздействие, композиция и прецизност на рисунката й.

С  І-ва награда за възрастова група  от 6 г.-  до 10 г.  бе отличена Ивона Русева Иванова, представяща в творбата си красотата на родопските къщи. Наталия Николова  и Ивона Русева са участнички в Школата по  приложно и изобразително изкуство на ОДК, с  ръководител  Вихрен Иванов.

В ІІІ възрастова група, ученици от  15 - до 18 г. журито на конкурса  присъди  Поощрителна награда за Йоанна Веселинова Василева, от Школата по изобразително изкуство с р-л Живка Ковачева , пресъздала по оригинален начин легендата за Родопа и Хемус.

Дипломи и награди от инж.Хасан Азис, кмет на гр. Кърджали, получиха преподавателите Живка Ковачева и  Вихрен Иванов,  а отличените ученици бяха включени в  екскурзия до историческите забележителности в  гр.Кърджали и посещение на  Археологическия комплекс "Перперикон", най-големия мегалитен паметник в България, със следи от различни култури и религии,  уникален с колосалните , несрещани в региона по мащаб и характер монолитни изсичания в скалите.

С тази значима изява организаторите на ученическия конкурс  -  МОН,НДД,  община Кърджали и ЦПЛР- ОДК, Кърджали,  успешно популяризират  и подпомагат детските таланти , подкрепят и развиват визуалната и изобразителна култура на участващите деца и ученици, с поглед към миналото, настоящето, бъдещето, традициите и българските духовни ценности.

21.11.2018